Barbara van Schajik,
Uw Goudsmid

Over mij

Na de HAVO had ik geen idee van wat ik wilde worden, maar tijdens een open dag ben ik tegen de goudsmederij en het edelsmeden aangelopen en verliefd geworden op het vak.

Aan de vakschool voor edelsmeden in Amsterdam heb ik in 1999 mijn diploma behaald als goudsmid. Na een jaar te hebben rond gereisd door Afrika, en daarna voor verschillende goudsmeden en juweliers te hebben gewerkt heb ik in 2005 besloten om voor mezelf te gaan beginnen als goudsmid en edelsmid: Uw Goudsmid.

Hoe het vanaf toen met mijn bedrijf is gegaan kunt u bekijken op deze website. U kunt de sieraden bekijken die ik als goudsmid heb gemaakt en hoe het ambacht van een goudsmid in zijn werk gaat. Het edelsmeden van sieraden staat stap voor stap uitgelegd.

Laat uw sieraad edelsmeden

Voor een vrijblijvend advies of een offerte op maat voor het edelsmeden van een sieraad bent u aan het juiste adres. Ik heb vakmanschap hoog in het vaandel staan samen met mijn unieke ontwerpen speciaal voor u. Zo kunnen we uw idee en mijn ontwerp samen smeden tot een uniek en persoonlijk sieraad! Ik maak graag een afspraak met u in mijn atelier in Amsterdam.

Shop sieraden online of bezoek Goudsmid & Edelsmid in Amsterdam

Vraag een adviesgesprek aan met Barbara van Schajik om de mogelijkheden voor uw sieraad te bespreken. Als ervaren goudsmid maakt zij een ontwerp van een sieraad waar u gelukkig van wordt. Bel 06 414 65435 of vul het contactformulier in.

Edelsmeden

 Bekijk hoe het edelsmeden in zijn werk gaat bij Uw Goudsmid. Een zelf ontworpen sieraad laten maken is geen probleem: samen met u bespreek ik het ontwerp en bekijken we hoe we uw sieraad zo mooi mogelijk kunnen smeden. Met mijn opleiding tot edelsmid en mijn jarenlange ervaring in het edelsmeden maak ik voor u een prachtig sieraad. Bekijk de ringen en andere op maat gemaakte sieraden die ik heb gemaakt in mijn atelier in Amsterdam.

Film over Edelsmeden

Bekijk de film en neem een kijkje achter de schermen. Krijg een indruk van hoe het edelsmeden van een goudsmid / edelsmid werkt en hoe ik uiteindelijk van een ontwerp, een sieraad smeed

Goud of zilver solderen

Wanneer u twee stukjes goud en/of zilver aan elkaar wilt hebben soldeert de edelsmid dat met soldeer. Soldeer is een goud of zilver legering met een lager smeltpunt dan het te solderen goud of zilver, waardoor het eerder smelt en de twee delen met elkaar verbindt.

Materiaal walsen

Om basismateriaal op de maat te maken die ik nodig heb voor het sieraad gebruik ik de wals. Met de wals plet ik het materiaal in de gewenste dikte waarna ik het verder kan bewerken. Met elke stap van het edelsmeden krijgt het sieraad meer vorm.

Mijn werkplaats in Amsterdam

Dé plaats waar het edelsmeden plaatsvindt: mijn werkplaats in Amsterdam. Van werkbank tot wasbak, van wals tot schuurpapier. Alle benodigdheden voor het smeden van sieraden staan in deze ruimte. Welke ik u overigens met trots zal laten zien!

Als het nieuwe of gerepareerde sieraad helemaal gevijld en geschuurd is, is het klaar om gepolijst te worden. Op ronddraaiende schijven wordt polijstpasta gesmeerd en daartegen houdt de goudsmid het sieraad, waardoor het de welbekende glans krijgt.Als het nieuwe of gerepareerde sieraad helemaal gevijld en geschuurd is, is het klaar om gepolijst te worden. Op ronddraaiende schijven wordt polijstpasta gesmeerd en daartegen houdt de goudsmid het sieraad, waardoor het de welbekende glans krijgt.

*Alle producten zijn uniek en specifiek vervaardigd voor mijn klanten en zullen niet worden gedupliceerd. Gebruik de afgebeelde creaties als informatie of als inspiratie.