Verlovings
ringen

Verlovingsringen

Een unieke verlovingsring laten maken

Heb je een idee of ontwerp in gedachten? Naar jouw wens maak ik een persoonlijk, unieke verlovingsring.

Verlovingsringen

Bekijk hieronder verlovingsringen die ik eerder heb gemaakt.

Diamanten verlovingsring

De echte klassieker is een diamanten verlovingsring. De tijdloze edelsteen staat namelijk voor ware liefde. Laat een of meerdere diamanten verwerken in uw verlovingsring voor een prachtig effect. Met één grote edelsteen valt uw ring direct op. Drie kleinere edelstenen staan voor het verleden, het heden en de toekomst. Vaak zijn diamanten kleurloos, maar er bestaan ook roze, blauwe, gele en groene diamanten.

“Verras uw verloofde met een unieke verlovingsring die helemaal aan zijn of haar wensen voldoet.”

Diamanten en slijpvormen

Heeft u de keuze gemaakt voor een diamant, dan zijn er verschillende slijpvormen waarin deze verkrijgbaar zijn. Bekijk enkele slijpsels:

Briljant – deze klassieke ronde diamant is de bekendste slijpvorm

Princess – biedt maximale schittering, met een vierkante vorm

Cushion – een kussenvormige diamant, met grote facetten en afgeronde hoeken

Marquise – een ovale vorm met puntige uiteinden, waardoor de diamant groter lijkt dan andere modellen met hetzelfde gewicht

Gouden verlovingsring

Goud is het populairste materiaal voor een verlovingsring. Ik gebruik het als de basis voor de meeste verlovingsringen, hoewel de keuze van het materiaal aan jou is.

Ook hoe de ring er verder uitziet, ligt aan jouw idee: een bescheiden gouden ring zonder opsmuk, of juist een opvallende ring met een prachtige diamant of andere edelsteen?

Samen komen we tot een ontwerp dat bij jullie past.

Witgouden verlovingsring

Van oorsprong zijn de meeste verlovings- en trouwringen geelgoud. Tegenwoordig krijgt Uw Goudsmid ook vaak het verzoek om een witgouden verlovingsring te maken. Het goud krijgt zijn witte kleur door de toevoeging van palladium. Het goudgehalte (karaat) blijft hetzelfde.

Trouwring van Uw Goudsmid

Zilveren verlovingsring

U kunt een prachtige verlovingsring van zilver laten maken bij Uw Goudsmid. Bedenk zelf een ontwerp voor uw partner of bespreek uw wensen om het zilveren sieraad op maat te laten maken. Met haar jarenlange ervaring als edelsmid weet Barbara van Schajik precies wat er mogelijk is en hoe ze het beste resultaat krijgt.

Erfstuk

Een erfstuk nieuw lezen inblazen om er een verlovingsring van onschatbare waarde van te maken is ook mogelijk. Uw Goudsmid smelt sieraden om tot een verlovingsring of voegt bestaande ringen en elementen samen tot een uniek sieraad voor uw verloofde.

Welke maat verlovingsring kiezen?

U wilt uw geliefde verrassen met een verlovingsring, dus mag hij of zij nog niet weten dat u een ring laat maken. Hoe komt u er dan achter wat de ringmaat is? 

Er zijn meerdere methodes om dit uit te zoeken:

  • Neem een ring van uw verloofde mee naar de edelsmid
  • Meet de binnenmaat van een ring van uw geliefde op: met een lineaal meet u de diameter
  • Meet de omtrek van de ring door een touwtje of stukje lint in de ring te leggen en deze vervolgens langs een lineaal te leggen
  • Pas de ring van uw partner en meet tot waar deze komt op uw vinger
  • Meet als uw geliefde ligt te slapen stiekem de omtrek van de ringvinger

Het is belangrijk dat u de maat zo precies mogelijk meet, zodat Uw Goudsmid een passende ring voor u kan maken.